Vakantie

Als u uw huisdier meeneemt naar het buitenland zult u extra maatregelen moeten treffen om uw dier te beschermen tegen specificieke ziekten die in de diverse landen voorkomen.
Meer over deze ziekten en een reisadvies voor een zo goed mogelijke preventie vindt u op de pagina gezondheidsrisico's.

Bovendien moet u aan een aantal verplichtingen voldoen:

  • Geldig en volledig ingevuld dierenpaspoort
    Dit EU-paspoort is verkrijgbaar bij de dierenkliniek.
  • Het dier moet geïdentificeerd zijn door middel van een chip of leesbare tatoeage.
    Het nummer van de microchip of de tatoeage moet in het EU-paspoort vermeld staan.
  • Geldige vaccinatie tegen Rabiës (hondsdolheid); minimaal 21 dagen voor vertrek toegediend bij eerste vaccinatie Het vaccin dat wij gebruiken werkt drie jaar, dus hervaccinatie is voor de meeste EU-landen nog maar eens in de drie jaar nodig. Voor alle niet-EU landen is de rabiësvaccinatie slechts één jaar geldig!

Diverse landen stellen nog aanvullende eisen voor invoer. Daarom is het verstandig om bij reisplannen ruim van te voren navraag te doen bij uw dierenarts.

Alle gedetailleerde informatie over de invoereisen per land is te zien op de website van het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren.

Bekijk deze lijst voor de meest recente gegevens, er vinden namelijk geregeld wijzingen plaats.

Mee op vakantie binnen Nederland

Als uw dier meegaaat naar een bungalowpark of camping is het verstandig om daar vantevoren naar de benodigde vaccinaties te vragen.

Naar het dierenpension

Ook als uw hond of kat naar een dierenpension gaat, dient het goed ingeënt zijn. Natuurlijk mag de vervaldatum van de entingen nog niet verstreken zijn.

Bovendien stelt men vaak als eis dat honden enkele weken van tevoren een extra kennelhoest-enting gehad moeten hebben. De exacte voorwaarden kunnen per pension verschillen, dus informeer er tijdig naar!

 

 

 

Meer over gezondheidsrisico's in het buitenland

 

Meer informatie over chippen