Geriatrisch onderzoek

Ook bij dieren komt de ouderdom met gebreken. Zo kan het zijn dat bepaalde organen minder goed gaan functioneren, waardoor er ziektebeelden kunnen ontstaan.

Tijdens het geriatrisch onderzoek voeren we ook bloedonderzoek uit. Eventuele aandoeningen, die vooral bij oudere dieren voorkomen, kunnen we zo in een vroeg stadium ontdekken.

Deze 'healthcheck' is bedoeld voor honden en katten ouder dan 8 jaar.

 

Vermagering bij de oudere kat

Katten worden tegenwoordig veel ouder dan zo'n 20 jaar geleden. Ook de kattengeneeskunde groeit hierin mee met veel meer aandacht voor de problemen van de oudere kat.

In de spreekkamer zien wij regelmatig oudere katten die aan het vermageren zijn. Soms is dat de reden dat de eigenaar een afspraak heeft gemaakt, maar vaak is het ook een toevalsbevinding. Wij merken dat veel eigenaren denken dat dit 'normaal' is voor een oudere kat, en dat er dus ook niets aan te doen is.
Dat is echter in de meeste gevallen niet juist!!

Lees meer hierover >>>

 

 

Maatregelen

Naar aanleiding van het geriatrisch onderzoek wordt er bepaald of er maatregelen nodig zijn. Dit zou een aangepast dieet kunnen zijn, of medicijnen, of een bewegingsadvies.

Het uitgangspunt is het verbeteren van de kwaliteit van het leven en, zo mogelijk, het verlengen van de levensduur.

 

Afspraak

Voor een geriatrisch onderzoek maakt u een speciale afspraak. Hier is meer tijd voor nodig dan voor een normale afspraak.

Indien er tijdens dit onderzoek afwijkingen aan het licht komen, welke nader onderzoek vergen, dan zal er een vervolgafspraak gemaakt worden. Tijdens zo'n vervolgafspraak worden bijvoorbeeld röntgenfoto's of een ECG gemaakt.