Laparoscopie

 

 

Chirurgie

In onze kliniek worden dagelijks diverse operaties uitgevoerd. Omdat wij over twee moderne operatiekamers beschikken zijn de wachttijden doorgaans heel kort. Vrijwel alle gangbare ingrepen worden regelmatig door ons team uitgevoerd.
Daarnaast is er voldoende expertise aanwezig om ook de meer specialistische ingrepen in onze kliniek te laten verrichten.

Laparoscopische sterilisatie van teven, maag- darm- en blaasoperaties, plaskateroperaties en uitgebreide tumorchirurgie behoren tot de mogelijkheden.

Anesthesie

De meeste tandheelkundige en chirurgische ingrepen vinden plaats onder algehele anesthesie. Omdat wij het risico op problemen tijdens de narcose zo klein mogelijk willen houden, wordt uw huisdier door de dierenarts nagekeken. In bepaalde gevallen zullen we adviseren eerst een zogenaamd pre- anesthetisch bloedonderzoek uit te laten voeren. Daarna wordt besloten welke soort anesthesie voor uw huisdier het meest veilig is.
Uiteraard hebben we in beide operatiekamers en in de tandheelkunde afdeling moderne bewakingsapparatuur. Tijdens de narcose wordt door de dierenarts en een altijd aanwezige paraveterinair uw huisdier met hulp van deze apparatuur nauwkeurig in de gaten gehouden. Zo worden bij ons standaard de lichaamstemperatuur, het narcosemiddelgehalte, het zuurstofgehalte en CO2 gehalte in de in- en uitademingslucht gemeten, wordt daarnaast de zuurstofverzadiging van het bloed gemeten en registreert een ECG apparaat gedurende de gehele anesthesie de hartslag. In alle ruimtes is automatische beademing van de patiënt mogelijk. Hiermee kunnen we, indien nodig, de beademing van het dier volledig overnemen. Overlijden door ademstilstand is daardoor uitgesloten.
Gedurende de ingreep ligt de operatiepatiënt op een warmtemat om te sterke afkoeling tegen te gaan. Na de operatie mag het dier in een rustige uitslaapruimte weer wakker worden.
Dankzij bovengenoemde maatregelen en onze strikte anesthesieprotocollen durven we te stellen dat onder narcose gaan in onze kliniek als heel veilig mag worden beschouwd.

 


De dierenartsen hebben een jarenlange ervaring en daarnaast wordt er in onze kliniek veel aandacht besteed aan nascholing en vakspecifieke cursussen.

Hoewel alle dierenartsen op onze kliniek chirurgische handelingen verrichten heeft E.R. Schurer zich hier speciaal verder in nageschoold.
Klik hier voor een overzicht

Natuurlijk worden de collega’s op de hoogte gebracht van de nieuwste inzichten.