Wijziging in het beleid van het meegeven
van medicatie voor langere termijn

Naar onlangs is gebleken, is het volgens de Regeling Diergeneesmiddelen slechts toegestaan om voor maximaal 1 maand medicijnen mee te geven, of hier een recept voor uit te schrijven.

Waar wij dit eerder nog voor 3 maanden konden doen bij herhaalrecepten en bij bijvoorbeeld pijnstillers zelfs wel langer, is dat nu dus helaas wettelijk niet toegestaan.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt om in het vervolg een (herhaal)recept voor maximaal 1 maand uit te schrijven, en om chronische medicatie ook voor maximaal een maand mee te geven. Aan het einde van deze maand kan opnieuw medicatie gehaald worden, maar daar moet dan wel even (telefonisch) contact aan voorafgaan om te kunnen vaststellen of dit nog steeds geïndiceerd is en ook veilig bevonden wordt.

Wij snappen dat dit voor u als eigenaar vervelend of onhandig kan zijn, maar wij zijn wettelijk verplicht dit zo te doen en vragen derhalve om uw begrip. Op deze manier gaan wij zo zorgvuldig mogelijk om met de zorg voor uw huisdier en de medicijnen die hij of zij nodig heeft.

Zie ook artikel in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde

 

Verbouwing en uitbreiding van onze kliniek

Het hoofddoel van deze verbouwing is het uitbreiden van de beschikbare ruimte binnen de kliniek, wat ons in staat stelt om straks de honden en de katten hun eigen aparte afdeling te geven.

Ook het parkeerterrein zal volledig aangepast worden.

Wij vragen uw begrip voor het eventuele ongemak dat u tijdens deze verbouwing zou kunnen ervaren.

21 maart

Leuk nieuws van onze afdeling "interieurdesign"!

In de kattenwachtkamer staat sinds vandaag deze prachtige kattenparkeerplaats. Voldoende ruimte voor 4 mandjes tegelijk, met optie op tuinzicht.

In de hondenwachtkamer liggen een paar lekkere ligkussens voor toegevoegd comfort.

En er komen straks nog een aantal prachtige platen op de muren.

Wij worden er steeds blijer van; wat vindt u?

26 februari

Inmiddels is de nieuwe beplakking van de ramen aangebracht. Bij de aanbouw die de ingang voor de katten (en kleindieren) wordt, bij de 'oude' ingang die straks voor de honden is en op het grote raam van de kattenspreekkamer.

We zijn er zelf erg blij mee!

12 december

Na een lange stilte willen we u toch graag weer even een update geven over onze uitgebreide verbouwing. Het heeft best wat voeten in de aarde gehad, maar zo langzamerhand gaan we nu zien hoe mooi het al is en vooral nog verder gaat worden.


Onze tijdelijke mini-balie. We krijgen overal deze mooie tegels op de vloer!


Het vooraanzicht van de aanbouw, dit wordt straks de ingang voor onze kattenpatienten. De honden mogen straks weer via de 'oude' ingang (die ook opgeknapt wordt natuurlijk) binnenkomen.


In alle verbouwingschaos toch nog een Kerstig rustpuntje gecreëerd.


Een deel van de nieuwe hondenopname.


De nieuwe kattenopname.


Doorkijkje vanaf wachtkamer naar spreekkamer. De 'inkijk' wordt straks verminderd door een mooie folieprint, waarbij we wel optimaal de lichtinval kunnen blijven benutten.


Een van de nieuwe spreekkamers, bijna af... Hier zullen we uiteindelijk de katten gaan behandelen (en bijvoorbeeld de knaagdieren).

9 mei

De spanning stijgt... het begint er nu toch echt op te lijken! De uitbouw zelf staat, er komen grote ramen aan de linkerzijde voor lekker veel lichtinval. De nieuwe gescheiden opname-afdelingen voor hond en kat zijn al in gebruik genomen, maar moeten nog verder afgewerkt worden.

Mooi hé, we zijn er best al een beetje trots op.

28 maart

Het begint zo langzamerhand ergens op te lijken! Na het leggen van de fundering zijn ze nu bezig met de aanbouw. Stapje-voor-stapje...

6 maart 2018

Fundering

Na het voornamelijk slopen zijn we nu gelukkig in de fase van opbouw beland! Door de vorst heeft het proces even wat vertraging opgelopen, maar nu kan er weer enthousiast verder geklust worden aan de fundering van de uitbouw.

21 februari 2018

Afgraven voor fundering

 

25 januari 2018

De officiële start van de verbouwing is een feit!

Vandaag is er begonnen met het verwijderen van een groot deel van de beplanting langs het pand. Ook is er al een deel van de buitenwand van het pand vrijgemaakt, daar waar straks de aanbouw gaat komen. Best een beetje pijnlijk om te zien, die fijne begroeiing die ons zo'n mooi groen uitzicht gaf vanuit de spreekkamers en in het voorjaar zelf bloesempjes in de struiken.

Maar het is natuurlijk allemaal voor een goed doel, op deze manier wordt er veel ruimte vrijgemaakt rondom de praktijk, waar dan straks het vernieuwde parkeerterrein en de uitbouw gerealiseerd kunnen worden.

Kortom, een dag met een lach en een traan, maar het begin is er!
Wordt vervolgd...

15 januari 2018

Berichtgeving plannen verbouwing

Grootse plannen bij Dierenkliniek Kerkelanden!


Bij deze willen wij u graag deelgenoot maken van onze plannen voor een grote verbouwing en uitbreiding van de kliniek.

Het hoofddoel van deze verbouwing is het uitbreiden van de beschikbare ruimte binnen de kliniek, wat ons in staat stelt om straks de honden en de katten hun eigen aparte afdeling te geven.

Zowel wachtruimte, behandelkamer(s) als opnamefaciliteiten zullen hierdoor volledig gescheiden worden. Dit om het bezoek van uw hond of kat aan onze kliniek zo prettig mogelijk te kunnen laten verlopen met zo min mogelijk stress voor dier en eigenaar.

Om deze uitbreiding te kunnen realiseren, zal ook het parkeerterrein volledig aangepast worden.

De werkzaamheden zullen aanvangen in het begin van week 3 en zullen zeker enkele maanden in beslag gaan nemen.

Wij vragen uw begrip voor het eventuele ongemak dat u tijdens deze verbouwing zou kunnen ervaren, het zal soms misschien even behelpen zijn maar het gaat uiteindelijk heel mooi worden!

Met vriendelijke groet,
Team Dierenkliniek Kerkelanden